Workshop

ETIENNE MULDERS

TRAINER - DAGVOORZITTER

workshop: Machiavelli in Den Haag

Workshop: Machiavelli in Den Haag

 

Een goed idee verkoopt zichzelf, maar niet in Den Haag. Een goed begrip van het complexe speelveld van ambtenarij, regering, parlement, politieke partijen, akkoorden, procedures, lobby's en media is noodzakelijk om effectief te zijn in Den Haag.

 

Door mijn jarenlange ervaring in verschillende posities op het Haagse speelveld kan ik u op weg helpen. In mijn workshop Machiavelli in Den Haag leg ik uit hoe de Haagse besluitvormingsmachine werkt en wat je wanneer, waar en met wie moet doen om impact te hebben op de besluitvorming.

 

De workshop is maatwerk. Inhoud en aanpak worden afgestemd op de doelgroep, het kennisniveau en het doel dat u wilt bereiken. Voor studenten kan de workshop bijvoorbeeld een breed overzicht geven van Haagse besluitvorming, voor politieke partijen kan de workshop licht werpen op de ambtelijke machine, voor ambtenaren kan de workshop politieke sensitiviteit versterken en voor belangenbehartigers kan de focus liggen op de be√Įnvloedingsmogelijkheden in verschillende stadia van het besluitvormingsproces.

 

De workshop maakt veel gebruik van praktijkvoorbeelden en casussen, die herkenbaar en leuk zijn voor de deelnemers. Ook kunnen rollenspelen deel uitmaken van de workshop.

Etienne Mulders - info@dedagvoorzitter.com - linked in: etiennemulders

Copyright Etienne Mulders © All Rights Reserved